V in het kwadraat staat ook voor Veiligheid en Vertrouwen, de andere poot van dezelfde onderneming. Als extern vertrouwenspersoon is Esther beschikbaar om een organisatie te helpen om een veilige werksfeer te creƫren en te behouden. Dat doet zij door het opvangen van medewerkers die in de knel zitten, door het informeren van de organisatie over het vertrouwenspersonenwerk en door problemen te signaleren.

Daarnaast geeft Esther opleidingen over ongewenste omgangsvormen en integriteit, aan vertrouwenspersonen, medewerkers en leidinggevenden. Allereerst de geaccrediteerde basisopleiding tot vertrouwenspersoon, maar daarnaast verschillende nascholingen voor vertrouwenspersonen en bewustwordingstrainingen voor medewerkers en leidinggevenden. Deze trainingen geeft ze voor Van Oss en Partners.

Ook werkt Esther regelmatig als lid of secretaris van onderzoeks- of klachtencommissies, bij het vermoeden van ongewenst of niet integer gedrag.

Tenslotte werkt Esther als klankbord voor vertrouwenspersonen. Vertrouwenspersonen kunnen bij haar hun verhaal doen en hun gedachten scherpen.

Lees meer over de werkwijze als extern vertrouwenspersoon of neem contact op voor meer informatie.

Kijk voor meer informatie over het werk als vertrouwenspersoon dit filmpje van Van Oss en Partners: